OVER

REFLECTIONDAY

Geschiedenis

jubileumfeest
REFLECTIONDAY al méér dan 10 jaar ZICHTBAAR
KLIMBOOM RD VSA MRE

Regionale prijsuitreiking REFLECTIONDAY
Metropool Regio Eindhoven

In 2012 is het project “Yes geflitst” gestart. Na twee zeer succesvolle jaren is het doorontwikkeld en heeft het de naam REFLECTIONDAY (RD) meegekregen. REFLECTIONDAY is een prachtige aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. Ieder met zijn eigen accenten op verkeersveiligheid.

REFLECTIONDAY 2015-2016. In dit schooljaar is in Eindhoven en Weert op 23 basisschoollocaties met 2800 schoolkinderen gestart. Tijdens de donkere dagen moeten we vooral goed zichtbaar zijn. Dat kan door eenvoudig gebruik te maken van reflectiematerialen (o.a. hesjes). Door goed op te vallen neemt de verkeersveiligheid alleen maar toe. In 2020 deden al zo’n 13.000 kinderen mee.

Waarom zien we steeds meer joggers, motorrijders en wandelaars in hesjes rennen, rijden en lopen? Ja dat spreekt toch voor zich. En we zien onze trouwe viervoeters ook steeds vaker in zichtbare materialen of voorzien deze van knipperende lichtjes op halsbanden. Ook ruiters nemen steeds vaker licht en reflectiematerialen mee op pad. Kom op en durf te reflecteren!

We moeten ons toch schamen als wij onze kinderen in het donker en onzichtbaar laten deelnemen aan het verkeer. Daarom doe mee met REFLECTIONDAY (RD)! 

PROJECTPERIODE
Van 1-12 (december) tot 21-1 (januari)
REFLECTIONDAY
Alarmnummer 112 | 211 gespiegeld
Reflectionday

REFLECTIONDAY is een project dat door VanSchijndelAdvies (VSA) is ontwikkeld. ZICHTBAARHEID en REFLECTIE staat hierin centraal en zorgt voor een betere verkeersveiligheid. 

Fietsverlichting blijft verplicht, maar reflectiematerialen ondersteunen je zichtbaarheid. Hier geraken de batterijen niet van op en je hebt geen last van kapotte lampjes of gebroken kabeltjes. 

Zorg dat je gezien en gefotografeerd wordt? Dit keer géén boete, maar kans op een prijs. Eentje voor jezelf of voor je hele schoolklas. Met een hesje ben je in het donker zichtbaar tot wel 150 meter!

foto4 ROB FRITSEN SIRIS Asten Bonifatiusschool RD reflectionday vsa vanschijndeladvies
foto9 ROB FRITSEN SIRIS Asten Bonifatiusschool RD reflectionday vsa vanschijndeladvies

VanSchijndelAdvies

Het project REFLECTIONDAY wordt jaarlijks verzorgd door VanSchijndelAdvies (VSA) en neemt veel werk uit handen bij de deelnemende basisscholen en gemeenten. Jaarlijks worden alle prijzen aan de individuele RD-prijswinnaars overhandigd alsook eventueel klassikale prijzen. Wilt u graag nadere informatie over REFLECTIONDAY, neem dan gerust contact met ons op.

Favicon

Welke en hoeveel basisscholen deden al mee per gemeente?

0 basisscholen

Welke en hoeveel gemeenten deden al mee?

0 gemeenten