YES GEFLITST; GEEN BOETE!

Yes geflitst

In 2012 is het project “Yes geflitst” gestart door Jan van Schijndel (VanSchijndelAdvies – VSA). Als je bij dit verkeersproject wordt geflitst krijg je dit keer géén boete, maar maak je kans op een prijs. Verkeersveiligheid voor de kwetsbare doelgroep schoolgaande jeugd moet worden aangepakt. Hierbij moet vooral werk worden gemaakt aan het gedrag en de bewustwording van de jeugdige verkeersdeelnemers. Verkeersongevallencijfers tonen aan dat jonge kinderen van basisscholen relatief vaak betrokken geraken bij verkeersongevallen.

VSA wilde samen met Univé Verzekeringen, de gemeente Eindhoven en de
Metropoolregio Eindhoven (MRE) echt het licht laten schijnen over verkeersveiligheid.

van yes geflitst naar reflectionday

https://youtu.be/iDv9W8CSnUM

Na twee succesvolle jaren is het project “Yes geflitst” doorontwikkeld en heeft het de naam REFLECTIONDAY meegekregen.

We weten allemaal dat goede fietsverlichting van levensbelang is. Zeker voor schoolgaande jeugd is het belangrijk omdat vele schoolgaande kinderen tijdens donkere dagen bloot gesteld worden aan verkeersonveiligheid. Zeker als ze niet goed zichtbaar zijn. De landelijke fietsverlichtingscampagne richt zich duidelijk op verlichting en met “Yes geflitst” dus duidelijk op zichtbaarheid door gebruik te maken van reflectiematerialen (hesje).

https://www.youtube.com/watch?v=Pf8AbFQf77k

VERKEERSVEILIGHEID

Het blijft een open deur, maar de belangrijkste prijs die iedereen wint bij deelname aan het zichtbaarheidproject “Yes geflitst” is verkeersveiligheid. Uiteraard is het winnen van een persoonlijke prijs mooi meegenomen en dan sta je ook nog even volop in het licht. Als scholen, kinderen en ouders de didatische driehoek goed sluiten verbeteren we samen de verkeersveiligheid. Goed gezien!

Belangrijkste prijs is VERKEERSVEILIGHEID

1e Prijswinnaar – idris damee

https://www.youtube.com/watch?v=duZBhrqBCxM&feature=youtu.be&list=UUNj9tTUekWNq_5jUGnRQRdg